Pairing tips voor de herfst

Om het begin van het jachtseizoen in te luiden hebben we voor deze maand eens een ander soort blog geschreven, we gaan jullie meenemen met een echte smaakbeleving om op een makkelijke manier kennis te maken met het zogeheten “pairing” oftewel het koppelen van een wijn aan bepaalde spijzen.

Om lekker in het seizoen te blijven hebben wij gekozen voor de smaken van wild, paddestoelen, en gevogelte. Door de zachte maar toch uitgesproken smaken van deze ingredienten moet hier een vrij lang gerijpte wijn bij uitgekozen worden waarbij de geuren van rijp fruit brood en honing kunnen worden ontdekt.

Onze Blanc de noires van het huis Bonnet Ponson is de perfecte pairing om met de wijn spijs combinatie van wild te beginnen. Deze wijn is alleen met de pinot noir druif gemaakt waardoor deze de smaken van wild fruit, honing, hazelnoten en gedroogde vruchten loslaat.

De Jules bonnet 2011 is in onze webshop te bestellen en voor dit wildseizoen absoluut onmisbaar voor de liefhebber die indruk wil maken met zijn huisgemaakte wildgerechten, en deze er door een prachtige champagne pairing nog beter uit wil laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *