La Mouzonnerie, zoals het huis heet waar Mouzon champagne wordt geproduceerd, wordt gerund door Cedric en Frédérique Lahémade. De naam van het dorp waar Champagne Jean-Claude Mouzon gevestigd is, Verzenay, betekent “naar het noorden”.

Dit grote dorp in de Champagnestreek, gelegen op de Montagne de Reims, kijkt uit op de Vallée de la Vesle. De berg van 277 m hoogte (“Mount Sinaï”) beschermt de huizen van het dorp en zijn wijnstokken van al te hete lucht in de zomer.

Het runnen van een terroir geclassificeerde wijngaard houdt in dat je dagelijks bezig bent met de kwaliteit ervan. Maar liefst 43 kleine percelen gelegen in de dorpen Verzenay, Verzy, Beaumont-sur-Vesle en Mailly-Champagne vormen de wijngaard van Champagne Jean-Claude Mouzon. Dankzij de oppervlak kunnen ze alles zelf doen. Op la Mouzonnerie beoefenen Cedric en Frédérique duurzame wijnbouw, erkend door het ministerie van Landbouw door het logo “HVE”.


Mouzon laat bewust de onkruiden groeien, ze gebruiken geen chemische behandeling. Dit om de groei van de druiven zo natuurlijk mogelijk te laten plaatsvinden. Daarnaast zorgt het niet toepassen van bestrijdingsmiddelen ervoor dat de druiven een vollere smaak krijgen.

Bij het gisten van de champagne gebruikt Mouzon een unieke gist wat geen enkel ander wijnhuis gebruikt. De gist is afkomstig van de lokale bakker uit het dorp. Deze gist neemt minder zuurstof op en creëert hierdoor meer bubbels.[/vc_column_text]