Loading...

Bonnet-Ponson

Het champagnehuis Bonnet is in 1862 ontstaan. De ‘founding father’ is Grégoire Bonnet, één van de eerste champagne makers in Chamery. Na hem kwam zijn zoon Jules die het bedrijf groter maakte en in die tijd een 5500 kg wegende houten pers had gekocht. Deze pers werd door menskracht(!) aangedreven.

Derde generatie Raoul Bonnet nam het over en nadat bombardementen in de Tweede Wereldoorlog de kelder had vernietigd is hij samen met zijn zoon André naar een andere plek in Chamery verhuisd. Bonnet-Ponson is ontstaan in 1956. André Bonnet ontmoette Monique Ponson van een ander wijnhuis. Als twee mensen van verschillende wijnhuizen samengaan ontstaat er een dubbele Champagne naam voor het huis. Na een heel leven samen hard werken was de wijngaard inmiddels 9 hectare groot, de grond was eerlijk verdeeld over de 3 druivensoorten.

Vervolgens kwam Thierry als 5e generatie in het bedrijf en inmiddels is de productie opgelopen tot 70.000 flessen. Momenteel staat Cyril Bonnet als zesde generatie aan het hoofd van champagnehuis Bonnet-Ponson. Hij nam de exploitatie van het wijnhuis en de verantwoordelijkheid voor de champagneproductie over van zijn vader in 2014. Bonnet-Ponson gebruikt alleen druiven uit eigen velden voor de productie van hun champagne. De velden beslaan nu 10,5 hectare en bevinden zich in Premier Cru- en Grand Cru dorpen.

Er wordt biologisch verbouwd en de eerste biologische champagnes zijn in 2017 uitgebracht. Cyril heeft zo zijn vingerafdruk al afgegeven als keldermeester, met Brut Rosé Premier Cru en Non Dosé, de andere wijnen heeft hij kunnen ‘erven’ van zijn vader. Maar er is altijd iets nieuws onderweg, of het nu een nieuwe champagne is, een verandering in de productiemethode of iets compleet anders. Gelukkig is Cyril uitgerust met een ruime geest en doet voortdurend inspiratie op om te innoveren binnen het bedrijf.

  • Bonnet-Ponson

    Blanc de noirs – 75cl – Bonnet-ponson

    52,00

    Deze wijn is gemaakt als eerbetoon aan de voorvader van het huis Jules Bonnet, en zijn werk als wijnmaker. De beste Pinot Noirs zijn geselecteerd voor vinificatie in kleine eiken vaten onder de invloed van de natuurlijke gist van het terroir. Na de gisting wordt de wijn 9 maanden in vaten gerijpt zonder de droesem door te roeren, deze bijzondere wijn wordt gebotteld zonder filtratie en minimaal 6 jaar op de fles gerijpt. Een champagne voor echte liefhebbers.

  • Bonnet-Ponson

    Brut Premier Cru – 75cl – Bonnet

    33,50

    De allereerste champagne van het huis, het paradepaardje van het huis voor al meer dan 60 jaar. De Champagne wordt sinds jaar en dag gemaakt met gelijkwaardige delen pinot noir, pinot meunier en chardonnay. De druiven worden geoogst in de belangrijkste cru-wijngaarden van Chamery, Vrigny en Coulommes la Montagne.

    Deze champagne is 48 maanden gerijpt in de kelders en bevat een belangrijk deel van de reservewijnen die in voorgaande jaren gemaakt zijn. De Champagne vertegenwoordigd de geschiedenis van het huis en de bijzondere smaak van het huis.

  • Bonnet-Ponson

    Brut Rosé – 75cl – Bonnet-Ponson

    36,80

    De bereiding van deze Champagne volgt één principe, het bereiken van de balans tussen elegantie en fruitigheid, jeugd en volwassenheid. Bij het openen van deze fles komt de geur van mandarijnen met rode bessen vrij. Hieruit komt langzaam de geur van kersen, frambozen en granaatappel los; een zacht pittige smaak, licht als gember geeft deze wijn een krachtige afdronk. Deze wijn is geassembleerd met zelfgemaakte rode wijn van 100% pinot noir druiven uit eigen wijngaard. Deze wijn smaakt het best bij lichte gerechten als vleeswaren of als dessertwijn.

  • Bonnet-Ponson

    Les Vignes Dieu – 75cl – Bonnet-Ponson

    42,50

    De smaak van onze oudste chardonnay wijngaard, een vintage Blanc de blancs. De wijngaard waarop deze druif geteeld is, is in 1962 geplant door Andre Bonnet en ligt op een steile heuvel naar het zuidoosten van Coulommes de la Montagne. De kleigrond met veel kalk houdt de zuurgraad en de frisheid van de Chardonnay goed vast en maakt dat deze prachtig rijpt. Door de speciale manier van vinificatie, gedeeltelijk in eiken vaten, zorgt er voor dat deze vintage een perfecte balans tussen kracht en elegantie is. Deze wijn begint met de geur van witte bloemen, peer, acacia en honing gevolgd door smaken van wit fruit en gebak. Een boterige, romige champagne.

  • Bonnet-Ponson

    Non dosé – 75cl – Bonnet

    36,80

    De eerste pure champagne zonder toevoeging van suiker of sulfieten. Om nog dichter bij de natuur te komen heeft Cyril Bonnet deze champagne ontwikkeld. De naam Non Dose betekent dan ook geen toevoeging. De eerste geur die vrijkomt is die van witte vruchten, citrus en geroosterd brood met noten. In deze wijn komen vooral de pinot noir en pinot meunier druiven naar voren. Deze champagne is perfect te combineren met zeevruchten, schaaldieren en tonijn.

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies voor het goed functioneren van onze webshop en om ons websiteverkeer te analyseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.

Het product is toegevoegd aan de winkelwagen

Verder winkelen Bekijk winkelwagen