Het champagnehuis Bonnet is in 1862 ontstaan. De ‘founding father’ is Grégoire Bonnet, één van de eerste champagne makers in Chamery. Na hem kwam zijn zoon Jules die het bedrijf groter maakte en in die tijd een 5500 kg wegende houten pers had gekocht. Deze pers werd door menskracht(!) aangedreven.

Derde generatie Raoul Bonnet nam het over en nadat bombardementen in de Tweede Wereldoorlog de kelder had vernietigd is hij samen met zijn zoon André naar een andere plek in Chamery verhuisd. Bonnet-Ponson is ontstaan in 1956. André Bonnet ontmoette Monique Ponson van een ander wijnhuis. Als twee mensen van verschillende wijnhuizen samengaan ontstaat er een dubbele Champagne naam voor het huis. Na een heel leven samen hard werken was de wijngaard inmiddels 9 hectare groot, de grond was eerlijk verdeeld over de 3 druivensoorten.

Vervolgens kwam Thierry als 5e generatie in het bedrijf en inmiddels is de productie opgelopen tot 70.000 flessen. Momenteel staat Cyril Bonnet als zesde generatie aan het hoofd van champagnehuis Bonnet-Ponson. Hij nam de exploitatie van het wijnhuis en de verantwoordelijkheid voor de champagneproductie over van zijn vader in 2014. Bonnet-Ponson gebruikt alleen druiven uit eigen velden voor de productie van hun champagne. De velden beslaan nu 10,5 hectare en bevinden zich in Premier Cru- en Grand Cru dorpen.

Er wordt biologisch verbouwd en de eerste biologische champagnes zijn in 2017 uitgebracht. Cyril heeft zo zijn vingerafdruk al afgegeven als keldermeester, met Brut Rosé Premier Cru en Non Dosé, de andere wijnen heeft hij kunnen ‘erven’ van zijn vader. Maar er is altijd iets nieuws onderweg, of het nu een nieuwe champagne is, een verandering in de productiemethode of iets compleet anders. Gelukkig is Cyril uitgerust met een ruime geest en doet voortdurend inspiratie op om te innoveren binnen het bedrijf.