Loading...

Nadat je de perfecte fles champagne hebt uitgekozen, is het natuurlijk tijd om hem te serveren. Hierbij is de manier waarop je hem serveert niet geheel onbelangrijk. Net zoals bij andere wijnen hebben de temperatuur, koelingsmethode en zelfs de vorm van het glas invloed op de smaak van je champagne, en je wil natuurlijk dat die optimaal is. In deze blog lees je alles over hoe je champagne het best kunt serveren!

Het begint met het koelen van de fles, om de champagne zo op een optimale temperatuur van 8-10 graden te laten komen. Onder de 8 graden worden de smaakpapillen verdoofd en verliest de champagne zijn smaak, boven de 10 graden verliest de champagne zijn frisheid en dat is zonde wat dat is juist een van de mooiste eigenschappen van champagne!

De beste manier om champagne te koelen is door de fles 20 minuten tot een half uur in een champagnekoeler (geen zorgen, een normale wijnkoeler werkt ook prima) met ijs en water te laten liggen. Je kan de fles natuurlijk ook in de koelkast leggen, probeer hem dan wel horizontaal op de minst koude plek in de koelkast te leggen. Zo zorg je dat hij niet te koud wordt en dus zijn smaak verliest, dat zou hartstikke zonde zijn! 

Kleine tip: Koel champagne nooit in de diepvries, tenzij je van bubbel-loze champagne uit een gebroken fles houdt!

Bij het openen van de fles is het belangrijk dat de kurk er voorzichtig wordt afgehaald om zo geen bubbels te verliezen. Begin met het losdraaien van de draadkooi en zorg dat je hierbij altijd je duim bovenop de kurk en je hand om de draadkooi heen houd. Zo voorkom je vroegtijdige.. uitbarstingen. 

Wat niet veel mensen weten is dat je bij het draaien niet aan de kurk, maar aan de fles draait. Houd de fles onderaan in een hoek vast en draai deze vanaf de onderkant tot de kurk er langzaam uit is gekomen.

Last but not least, het glas! Na veel onderzoek zijn alle professionals het er over eens dat de beste glasvorm het tulpglas is (zoals de prachtige glazen van Mouzon Champagne hieronder). Door dit smalle glas behoudt de champagne zijn bubbels het best maar kan er door de bolle vorm in het midden ook genoeg zuurstof in komen om alle aroma’s vrij te laten.

Laatste tip: Als je champagneglazen meerdere keren gebruikt en de bubbels in je champagne sneller verdwijnen dan normaal kan dit liggen aan resten van afwasmiddel die in je glas zitten. Probeer je glazen niet in de vaatwasmachine te wassen en als je dit wel doet zorg dan dat je hem even na wast met heet water!

Done, je weet nu alles wat er is te weten over het serveren van champagne, het enige wat je nog rest is het genieten van je net bestelde champagne!

Volgende maand: Valentijnsdag, je leest dan alles over de verhouding tussen champagne en romantiek!

Foutje gevonden of nieuwsgierig? Laat het ons weten via klantenservice@fizzy-champagne.nl of via de contact pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies voor het goed functioneren van onze webshop en om ons websiteverkeer te analyseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.

Het product is toegevoegd aan de winkelwagen

Verder winkelen Bekijk winkelwagen