Loading...

Blog

Blog

  • Druivensoorten in de Champagne

    Er zijn in totaal zeven druivensoorten toegestaan bij het maken van champagne. De blauwe druivensoorten zijn de pinot noir en pinot meunier. De witte druivensoorten zijn de chardonnay, arbane, petit meslier, pinot blanc en de pinot gris. De laatste vier witte soorten worden in praktijk bijna niet gebruikt en worden slechts in 3 procent van […]

  • Doe meer met champagne

    In deze blog willen wij jullie een paar leuke voorbeelden geven van wat je zoal met champagne kan, deze is veel veelzijdiger dan die stoffige fles die tot oud en nieuw in de kast blijf liggen. Als eerste denkt iedereen natuurlijk aan een proeverij, een leuk idee is om dit nu in kleine kring thuis […]

  • Champagne in het voorjaar

    Het voorjaar is in de champagne een overloop van de winter naar de echte zomerwerkzaamheden. Het snoeien van de wijnranken begint al als de planten hun bladeren hebben laten vallen en blijft doorgaan tot het einde van de maand maart. Vanaf dan worden de jonge planten opgebonden. Het snoeien van de wijnranken is een van […]

  • Werkzaamheden in De Mouzonnerie

    Bij het Champagne huis Jean Claude Mouzon proberen de uitbaters Frederique en Cedric Lahemade alle werkzaamheden zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Dit zien we als eerst terug in hun Grand Cru gecertificeerde wijngaarden waar zij het onkruid lekker laten groeien om de biodiversiteit te vergroten. Ook gebruiken zij geen bestrijdingsmiddelen en vliegen er blije […]

  • Verschillende flessen Champagne

    Bij FIZZY! verkopen wij alleen de standaard maat champagnefles met een inhoud van 750ML. Maar wist je dat er wel zeven verschillende maten zijn met allemaal hun eigen bijbelse naam, waarom de verschillende flessen deze bijbelse namen hebben is niet precies bekend maar het zou iets te maken kunnen hebben met het feit dat de […]

  • Pairing tips voor de herfst

    Om het begin van het jachtseizoen in te luiden hebben we voor deze maand eens een ander soort blog geschreven, we gaan jullie meenemen met een echte smaakbeleving om op een makkelijke manier kennis te maken met het zogeheten “pairing” oftewel het koppelen van een wijn aan bepaalde spijzen. Om lekker in het seizoen te […]

  • Van druif naar most

    De oogst in de champagne streek is in volle gang. Door het Comité de Champagne is bepaald dat de druiven mogen worden geplukt en de seizoensarbeiders zijn direct begonnen met het plukken. Omdat de druiven alleen als hele trossen mogen worden geperst word elke tros met de hand geplukt en geïnspecteerd door de plukker. Hoeveel […]

  • Champagne als feestwijn

    In de blog van deze maand nemen we je mee in een stukje van de geschiedenis van champagne. Want hoe is het gekomen dat de wijn niet meer is weg te denken bij oud en nieuw, trouwerijen en als er bijvoorbeeld een boot wordt gedoopt? We gingen op onderzoek uit, en het resultaat lees je terug […]

  • Het serveren van Champagne

    Nadat je de perfecte fles champagne hebt uitgekozen, is het natuurlijk tijd om hem te serveren. Hierbij is de manier waarop je hem serveert niet geheel onbelangrijk. Net zoals bij andere wijnen hebben de temperatuur, koelingsmethode en zelfs de vorm van het glas invloed op de smaak van je champagne, en je wil natuurlijk dat […]

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies voor het goed functioneren van onze webshop en om ons websiteverkeer te analyseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.

Het product is toegevoegd aan de winkelwagen

Verder winkelen Bekijk winkelwagen